Skip links

Vær og vind påvirker prisene

Hvordan blir strømprisene fremover?

Hvordan blir strømprisene fremover? Vær og vind, både hjemme og ute, påvirker strømprisene mer enn noensinne.

Strømprisene nå er ca 70 % høyere enn på samme tid som rekordåret 2015, men er allikevel det samme som i årene før fjorårets rekordår – altså har vi oss et normalår. På grunn av lite nedbør er magasinfyllingene noe lavere enn vanlig på denne tiden av året og er 79,7 % i Skandinavia. Normalen for årstiden er noe over 82 %.

Prisen utover høsten og opp mot jul forventes å ligge på rundt 25-26 øre/kWh før påslag og avgifter.

Kjernekraftproduksjonen i Skandinavia påvirker også prisene her hjemme og produserer nå ca 80 % av full kapasitet. Marginalkostnaden for kjernekraftproduksjonen påvirker våre hjemlige priser en del og ligger nå noe over spotprisen med 28 øre/kWh.

I det lange bildet frem mot år 2021 er strømprisene spådd og holde seg runde de prisene vi ser i dag. Om du allikevel ønsker å sikre deg en makspris om vinteren anbefaler vi vårt produkt «Boligstrøm Total».

*Bilde fra Wikipedia

Smart Energi APP

Last ned vår app!

Du har full kontroll på strømforbruk, solproduksjon, faktura, smart nabolag og smart hjem.

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked