Skip links

Atypisk år for strømprisene

Hvordan blir strømprisene fremover?

2016 ble et atypisk år for strømprisene; Helt mot normalen var strømmen tidvis billigere om vinteren enn om sommeren.

Lenge så det faktisk ut som om februar skulle bli årets rimeligste strømmåned på strømbørsen Nordpool hvor alle energiselskapene handler strøm. Prisene fortsatte å stige utover høsten før markedet fikk en plutselig korrigering ved inngangen til desember. Det førte til at snittprisen på Østlandet i 2016 landet på rundt 30 øre, mot 35 øre i snitt av de siste 10 årene.

Spotprisene første kvartal 2017 var forventet å ligge på rundt 30-35 øre/kwh uten påslag og mva – forutsatt at været oppførte seg reslativt normalt for årstiden, og det ser ut til å holde seg.’Det er fremdeles mindre vann i magasinene enn «vanlig.» Magasinfyllingen var på 62,4 % for Skandinavia, mens normalen for årstiden er 73,8 % i januar. Værvarselet for Vestlandet viser en del nedbør i det korte bildet og det er vår beste garanti for lave strømpriser også fremover. Unngår vi sprengkulde vil prisene holde seg omtrent på dagens nivå i første kvartal, før det synker ned mot 20-22 øre kwh uten elsertifikater og mva frem mot sommeren.

Ønsker du energirådgivning for og kanskje kunne spare noen kroner på strømmen? Husk at alle våre kunder når som helst kan få rådgivning hos kundesenteret på telefon 02011. Vi hjelper deg gjerne med strømtyvene!

Smart Energi APP

Last ned vår app!

Du har full kontroll på strømforbruk, solproduksjon, faktura, smart nabolag og smart hjem.

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked