Skip links

Strømprisene i mai har holdt seg på et akseptabelt nivå

Hvordan blir strømprisene fremover?

Vi kommer fra en kjølig vår med mindre vann enn normalt i vannmagasinene, men forrige uke løsnet det og fyllingsgraden steg med hele 6,7 %

Strømprisene i mai har holdt seg på et akseptabelt nivå til tross for lite vann i magasinene, men nå som fyllingsgraden stiger skal prisene nedover. Det er meldt regn på Vestlandet neste uke og samtidig smelter det rekordmye snø i Nord Norge. Som vi har nevnt tidligere påvirkes strømprisene her hjemme også mer og mer av hva som skjer i andre land, og heldigvis smeltes det rekordmye snø også nord i Sverige for tiden. Det er derfor å anta at ressurssituasjonen i vannmagasinene snart vil være mer som normalt for årstiden – flom presser spotprisen og strømprisen for 2017 ser i snitt ut til å bli som strømprisen for 2016.

Det er ikke bare Østlendingene som har omfavnet det grønne skiftet; Søndag 30. april ble hele 85 % av Tysklands energibehov dekket av fornybare ressurser som vind og sol. Ikke bare påvirker det selvsagt kloden vår i positiv retning, men strømprisene våre påvirkes også mer og mer av hva som skjer i andre land.

Er det din tur til å bli din egen everkssjef med solceller på taket i år? Du kan lese mer om solceller ved å trykke her.

Husk også at vi er inne i høytiden for lyn og torden. Med Trygg Strømforsikring slipper du egenandelen om uhellet først er ute.

Kontakt oss om det er noe vi kan hjelpe med!

 

*Bildet er lånt av NVE

Smart Energi APP

Last ned vår app!

Du har full kontroll på strømforbruk, solproduksjon, faktura, smart nabolag og smart hjem.

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked