Skip links

Lavere priser enn i fjor mot slutten av året

Hvordan blir strømprisene fremover?

Strømåret 2017 har hittil vært preget av relativt stabile prisnivåer. Prisen for 2017 ble spådd noe lavere enn fjoråret, men fasit inn i årets 8. måned er at i snitt har strømprisene vært nesten 25 % høyere.

Hovedårsaken til dette er den snøfattige vinteren vi hadde i fjor. Prisene her hjemme om våren og sommeren påvirkes i stor grad av hvor mye snø som smelter i fjellet og havner i vannmagasinene.

I år har disse snømengdene i de store magasinområdene i fjellet i Sør-Norge vært mye mindre enn normalt. I tillegg har det vært god plass i magasinene, slik at det hittil i år ikke har vært noen fare for at disse skal renne over. Så selv om det har regnet godt i store deler av landet i sommer, har produsentene hele tiden hatt kontroll med vannmengdene. (Vidar syns  han var heldig som hadde sommerferie de to dagene solen skinte i juli..) Dette har ført til at vi ikke har fått noe prisfall av betydning på strømbørsen i vår og sommer.

Men «heldigvis» har alt sommerregnet ført til at vannmagasinene langsomt, men sikkert har begynt å fylles. Dette reduserer risikoen for høye priser resten av året. Prognosene nå viser at det forventes lavere priser enn i fjor mot slutten av året, og bare en liten økning fra dagens nivåer.

Forhold som påvirker dette er jo selvsagt været, og prisen på andre energibærere som kull, olje og gass. Tørt og kaldt vær løfter jo alltid prisene noe, mens mildvær og regn tar prisene motsatt vei.

Alt i alt ser det for øyeblikket ut til at vi går en relativt behagelig strømhøst i møte! Ønsker du å sikre deg mot ubehagelige strømpriser i vinter kan du bestille vår strømavtale «Boligstrøm Total» som har maksprisgaranti om vinteren.

Smart Energi APP

Last ned vår app!

Du har full kontroll på strømforbruk, solproduksjon, faktura, smart nabolag og smart hjem.

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked