Skip links

2017 endte litt over snittet

Hvordan blir strømprisene i 2018?

Strømåret 2017 endte litt over snittet for de 5 siste årene og det har regnet godt gjennom hele høsten, hvordan vil det påvirke strømprisene i det nye året?

Strømprisene her hjemme påvirkes som kjent mye mer av vær og vind på kontinentet enn tidligere. Men stadig mer grønn energi, som sol og vind, samtidig som for eksempel Tyskland og Sverige faser ut fossilt brensel gjør at det blir stadig vanskeligere å spå.

Regn og snø gjennom jul og nyttår har gjort at vi går inn i 2018 med god fyllingsgrad i vannmagasinene og det forventes at strømprisene holdes lave ved inngangen til det nye året. Spotprisen i desember endret seg marginalt fra november.

Kombinasjonen god fyllingsgrad i vannmagasinene, mer grønn energiproduksjon i Norden og moderat etterspørselvekst etter strøm gjør at vi tror at strømprisene totalt sett skal noe ned fra 2017 sett under ett. Dette til tross for at resten av Europa opplever stigende priser.

Er du nysgjerrig på å produsere din egen strøm kan du kontakte oss på kontakt@folloenergi.no eller 98702011.

Smart Energi APP

Last ned vår app!

Du har full kontroll på strømforbruk, solproduksjon, faktura, smart nabolag og smart hjem.

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked