Trygg strømhandel er et nytt kvalitetsstempel for strømbransjen med mål om å skape et tryggere og enklere strømmarked for kundene. Les om hva du kan forvente når du velger en sertifisert strømleverandør.
Nylig ble det offisielt at Kragerø Kraft er blitt Trygg strømhandel-sertifisert. Smart Energi, som drifter Kragerø Kraft samt merkevarene Askøy Energi, Follo Energi og Røyken Kraft, er én av 24 strømleverandører i landet som har fått den nye sertifiseringen. De øvrige strømselskapene i Norge har enten bedt om mer tid eller ikke bestått kravene, forteller Stig Andresen, leder for salg og forretningsutvikling i Smart Energi.
– Vi er glade for å være blant de første strømleverandørene som er blitt sertifisert. Vi ønsker at kundene skal være trygge på og ha tillitt til oss. Derfor er Trygg strømhandel en sertifisering vi er stolte over å ha fått på plass, sier Andresen.

SERTIFISERT: Kragerø Kraft (som driftes av Smart Energi) er én av 24 strømleverandører i landet som har fått Trygg Strømhandel-sertifisering, forteller Stig Andresen, leder for salg og forretningsutvikling i Smart Energi.
Tillit et viktig mål
Trygg Strømhandel er et initiativ fra bransjeorganisasjonene Energi Norge og Distriktsenergi, og administreres av DNV. Ordningen består av en rekke krav som strømleverandørene må tilfredsstille når det gjelder markedsføring og salg av strømprodukter, samt oppfølging av kundene, opplæring av egne ansatte osv.
– Vi ønsker at Trygg strømhandel skal bli et kvalitetsstempel som kundene vil se etter når de velger strømleverandør. Samtidig gir vi leverandørene et verktøy for å kunne gjøre en enda bedre jobb ut mot kundene, sier Knut Kroepelien, administrerende direktør i Energi Norge.
Knut Lockert, daglig leder i Distriktsenergi, trekker frem tillit til bransjen som et annet viktig mål.
– Det er viktig for oss at kunden kan stole på oss som bransje og det enkelte selskap som leverandør. Vi håper å få med oss enda flere selskaper i tiden som kommer, sier Lockert.

KRAV: Trygg Strømhandel er et initiativ fra bransjeorganisasjonene Energi Norge og Distriktsenergi, og administreres av DNV. Ordningen består av en rekke krav som strømleverandørene må oppfylle.
Vi håper og tror at strømkunder i Norge vil få en bedre totalopplevelse som følge av Trygg strømhandel.
Femårig ordning
DNV har utviklet ordningen i samarbeid med bransjen, og foretar en uavhengig sertifisering av selskapene etter rammeverket for Trygg strømhandel. Av 33 påmeldte selskaper, er 24 sertifisert. Revisjonen DNV har hatt med de sertifiserte selskapene har medført at flere har justert sin markedsføring og hvordan de presenterer aktuelle strømavtaler. Flere har etablert nye rutiner for å sikre en god dialog med kundene i henhold til rammeverkets krav.
Selskapene som er sertifisert etter Trygg strømhandel har bevist at de har en systematisk tilnærming til sitt kundearbeid og at de jobber for kontinuerlig å forbedre sine rutiner. Sertifiseringen er femårig og selskapene har en årlig rapporteringsplikt til DNV. Selskapene har mottatt et sertifikat og et sertifiseringsmerke som kan brukes i markedsføringen.
– Trygg strømhandel utfordrer strømleverandøren på å ha et system som er mer transparent og tydelig for kunden, blant annet i forhold til salgsaktiviteter, informasjon, samt åpenhet rundt pris og hva som skjer etter endt kampanjeperiode. Vi håper og tror at strømkunder i Norge vil få en bedre totalopplevelse som følge av Trygg strømhandel, sier Gisle Unum, leder for produkt og kraftkjøp i Smart Energi.
Les også: 24 strømselskaper sertifisert for Trygg Strømhandel

FORBEDRINGER: Et viktig krav i Trygg strømhandel-sertifiseringen er at strømproduktene skal være enkle å skille fra hverandre ved markedsføring.
Trygg strømhandel – de viktigste kravene:
• Det stilles krav til salgsaktiviteter på telefon, sosiale medier, dørsalg, stand osv.
• Kravene gjelder også underleverandører som har direkte kontakt med kunden (callsentre etc.)
• Krav til kompetanse hos ansatte og gode prosesser for klagebehandling mm.
• Strømproduktene skal være enkle å skille fra hverandre ved markedsføring.
• Kampanjetilbud skal merkes tydelig og kundene skal vite hva som skjer etter tilbudsperioden.
• Det skal være åpenhet om alle priselementer og varigheten på strømproduktene.
• Det skal være enkelt å bytte leverandør. Når en kunde har betalt sin siste faktura, skal vedkommende ikke kontaktes av strømleverandøren på minst seks måneder.
Kilde: Energi Norge
Del gjerne, og besøk oss på Facebook!