Skip links

Nytt i Smart Energi-appen – følg med på morgendagens strømpriser!

Gode nyheter for deg som vil planlegge strømforbruket ditt! I Smart Energi-appen kan du nå enkelt følge med på morgendagens spotpriser.   

I Smart Energi-appen har det kommet på plass nye funksjoner som nå gjør det lettere å planlegge strømforbruket for deg som har spotprisavtale. Nå kan du nemlig enkelt følge med på strømprisen for de neste 24 timene. Vi forklarer deg trinnene i denne saken (se bilder og forklaring under). 

 

Prisene er kjent dagen i forveien 

Visste du at morgendagens strømpriser blir tilgjengelig ca. klokken 13.00 hver dag? Prisene avhenger av hvor mye kraft (strøm) som er produsert i løpet av døgnet og hvor mye som skal forbrukes i ditt område. Ofte er pristoppene på morgenen og om ettermiddagen – når vi alle skal opp om morgenen og hjem om ettermiddagen. Men pristoppene kan også komme som følge av andre forhold, blant annet lite nedbør og vind. Merk at det ikke er strømselskapene selv som setter strømprisene, men kraftbørsen Nord Pool.  

 

Følg grafen for å se pristoppene  

For å se priskurvene, klikk deg inn på ditt område (for eksempel Sørøst-Norge). Her kan du se spotprisen time for time (øre/kWh) for i dag og i morgen, og du kan planlegge når det lønner seg (og ikke lønner seg) å bruke strøm. Merk at i appen ser du prisen inkludert mva., men uten strømselskapenes påslag.  

VELG SPOTPRISER: Første trinn er å velge «Spotpriser» i Smart Energi-appen.

 

 

VELG OMRÅDE: For å se dagens og morgendagens spotpris, velger du ditt område, eksempelvis Sørøst-Norge.

 

SE PRISTOPPENE: Her kan du følge med på når det rimeligst og dyrest å bruke strøm – via grafen. Dersom du har spotpris, kan du planlegge forbruket ditt for å redusere strømregningen. På bildet ser du tydelig pristoppen etter klokken 16.  

Hjelper deg med å planlegge 

Etter at prisene ble kjent i Smart Energi-appen, har det vært god respons fra kunder, forteller leder for salg og forretningsutvikling, Stig Andresen, i Kragerø Kraft.  

– Flere kunder forteller at de synes det er enkelt og greit å følge med på spotprisene i Smart Energi-appen. Mange bruker nå appen aktivt til å redusere strømkostnadene sine, noe vi er glade for å høre, sier Andresen.   

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked